Провера диоптрије

Бесплатну проверу диоптрије можете заказати сваким радном даном од 14 до 19 часова и суботом од 11 до 15 часова. Провера диоптрије се врши компјутерски и обавља је оптометриста обучен за проверу диоптрије код пацијената.

Диоптријска стакла

Анти-рефлекс стакла

Анти-рефлекс слој елиминише непожељни ефекат рефлексије са површине стакла и омогућава квалитетнију слику.
Анти-рефлексни слој побољшава ваш вид и даје лепши изглед вашим наочарима.
Обе предности су због способности АР слоја да уклони рефлексију светлости са предње и задње површине стакала наочара.

Бифокална стакла

Бифокална стакла су савршено решење за људе који не користе средњу дистанцу.
Овај производ је препознатљив јер у једном стаклу имамо две диоптрије јасно визуелно подељене у виду сегмента у доњем делу где се налази диоптрија за близину.
Бифокална стакла мењају два пара наочара где са једним наочарима имате даљину и близину.

Мултифокална стакла

Мултифокална стакла за наочаре вам омогућавају да уживате у свакодневним активностима захваљујући беспрекорној прогресији диоптрије на свим удаљеностима, од даљине, средње и читање.
Потреба за мултифокалним сочивима (стаклима) се углавном јавља у средњим годинама, када се поред диоптрије за даљину појављује и диоптрија за близину.
Прогресивна (мултифокална) сочива за разлику од монофокалних (једна диоптрија) и бифокалних (две диоптрије), имају више диоптрија са неприметним прелазом.
Главно њихово својство је да се код ових стакала диоптријска јачина постепено (прогресивно) мења од диоптрије за даљину и диоптрије за близину, а између је диоптрија средње дистанце.
Предност прогресива је да се једне наочаре користе за гледање на све удаљености. Важно је напоменути да видно поље није целом површином сочива већ је у виду пешчаног сата. Препоручљиво је одлучити се за прогресивна стакла и почети их носити док је разлика између даљине и близине мања, тада је лакше прилагодити се и навићи на ту врсту стакла.

Морате знати да успешном коришћењу прогресивним наочара мора претходити низ предрадњи.
-Тачно одређивање диоптрије
-Исправан избор диоптријског оквира (послушајте сугестије вашег оптичара)
-Тачне мере за уградњу прогресивних сочива
-Одабир што квалитетнијих прогресивних сочива (са што ширим прогресивним каналом)

Фотогреј стакла

Фото греј стакла мењају боју, у браон или сиво, услед излагања наочара спољној светлости. Степен затамњености фото греј стакала зависи од спољних услова. Интензивна промена боје и услед јаке рефлексије од снежних површина у зимским условима.

Ову врсту сочива вам препоручујемо за наочаре за даљину.
Када су изложена сунчевој светлости потамне до 85% у зависности од интезитета сунчеве светлости и нивоа УВ. Пружају 100% УВА и УВБ заштиту. Увече и унутар затвореног простора ова сочива су потпуно прозирна.

Заштитна стакла од плавог светла

Стакла за заштиту од штетног зрачења рачунара, мобилних телефона, таблета...
Како све више времена проводимо испред уређаја који емитују плаво зрачење, неопходно је штитити очи да бисмо избегли штетне ефекте које ово зрачење може да изазове. Зато је веома важно користити стакла са заштитним плавим филтером. Blue glide стакла се лако чисте и одржавају, брзо се одмагљују, а вишеслојне заштите гарантују дуготрајни квалитет.

Blue glide стакла садрже:
-Тврди слој против гребања
-Анти-рефлексне слојеве који смањује рефлексије
-Анти-статични слој који одбија честице прашине
-Супер-хидрофобни слој који одбија капљице воде
-100% УВ филтер
-Плави филтер